فهرست مطالب

نانو مقیاس - سال نهم شماره 2 (پیاپی 34، تابستان 1401)

فصلنامه نانو مقیاس
سال نهم شماره 2 (پیاپی 34، تابستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/05/08
  • تعداد عناوین: 18
|
  • نفیسه میرآخورلو، محمود سرکاری خرمی، محمدعلی سنجری شهرضائی* صفحات 1-6

    ذرات ساینده آلومینا، جزء اصلی برای تهیه ماده براق کننده در صنعت خودرو هستند. اندازه ذرات و اندازه بلور از ذرات آلومینا تعیین کننده خواص نهایی ماده پولیش تهیه شده است. در این پژوهش، ما به مطالعه اثر اندازه ذرات و اندازه بلور از ذرات آلومینا به ترتیب در طی فرآیندهای آسیاب گلوله ای و حرارت دهی پرداخته ایم. افزون بر این، به بررسی تغییرات زمان فرایند براق کاری و براقیت با اندازه ذرات و اندازه بلور پرداخته ایم. حالت بهینه پیشنهادی ما ساختاری است که حاوی ذرات با اندازه میکرومتری بوده و این ذرات حاوی بلور با ابعاد نانومتری است. این ساختار می تواند دفعات انجام فرایند و کیفیت مورد نیاز برای رنگ در صنعت خودرو را برآورده نماید. مهمتر از این موارد، عدم وجود اثر هاله در طول فرایند پیشنهادی ما مشاهده شد. در نهایت، برای خدمات پس از فروش که زمان فرآیند از اهمیت کمتری برخوردار است، اندازه ذرات بزرگتر برای دستیابی به صافی سطح بیشتر پیشنهاد می شود.

    کلیدواژگان: رنگ خودرو، براق کاری، اثر هاله، آلومینا، لایه شفاف
  • مهدی شریعت*، علیرضا مظلومی، مسعود کریمی پور، مهدی مولایی صفحات 7-16

    در این مقاله، نانوچندسازه‏های اکسید گرافن/نقره (GO/Ag) با استفاده از یک جت پلاسمای غیر حرارتی تولید شد. در این روش از یک محلول شامل نیترات نقره و اکسید گرافن (GO) به عنوان پیش‏ماده استفاده شد. آیروسل از قطرات محلول پیش‏ماده با ورود به پلاسما احیا شده و کامپوزیت GO/Ag بر سطح زیرلایه رسوب‏گذاری شد. ساختار بلوری و ریخت شناسی نانوچندسازه‏های چاپ شده با کمک آنالیز پراش پرتوی ایکس، میکروسکوپ الکترونی روبشی گسیل میدانی، طیف نگاری پراکندگی انرژی پرتو ایکس و طیف سنجی رامان مورد بررسی قرار گرفت. نتایج پراش پرتوی ایکس نشان داد نانوذرات نقره با ساختار بلوری مکعبی وجوه مرکز پر رسوب‏گذاری شده‏اند. تصاویر میکروسکوپ الکترونی روبشی گسیل میدانی تایید می‏کند که نانوچندسازه‏های GO/Ag روی زیرلایه‏های شیشه‏ چاپ شده است. آنالیز طیف نگاری پراکندگی انرژی پرتو ایکس تشکیل ذرات نقره بر سطوح اکسید گرافن را تایید کرد. طیف رامان اکسید گرافن دارای باندهای ضعیف D و G در cm-11355 و cm-11590 است. شدت این باندها در کامپوزیت اکسید گرافن/ نقره به شدت افزایش می‏یابد.

    کلیدواژگان: نانو کامپوزیت، نانوذرات نقره، اکسید گرافن، جت پلاسمای غیر حرارتی
  • لادن نخعی، فریبا فتحی راد*، مریم فیاضی، آزیتا زندی صفحات 17-23
    در پژوهش حاضر، نانوچندسازه های WO3/g-C3N4 و WO3/g-C3N4/Cu2O حاوی نانوذرات تنگستن تری اکسید و مس (I) اکسید بر روی بستر کربن نیترید گرافیتی سنتز شدند. ویژگی های ساختاری و مورفولوژی نانوساختارهای سنتز شده توسط روش های پراش پرتو ایکس (XRD)، میکروسکوپ الکترونی روبشی نشر میدانی (FESEM) و طیف سنجی بازتاب نشری (DRS) بررسی شد. عملکرد نانوچندسازه ها به عنوان کاتالیست کاتد در فرایند شکافت فوتوکاتالیستی آب مورد بررسی و مقایسه قرار گرفت. نتایج به دست آمده نشان داد که نانوچندسازه WO3/g-C3N4/Cu2O بالاترین چگالی جریان و کمترین اضافه ولتاژ را در واکنش تکامل هیدروژن ایجاد می کند. این بهبود در عملکرد فوتوالکتروشیمیایی را می توان به افزایش مساحت سطح و افزایش انتقال الکترون ناشی از کوپل بستر کربنی با نانوذرات اکسیدی نسبت داد. افزون بر بررسی های عملی، نانوکاتالیست WO3/g-C3N4/Cu2O با نرم افزار متریال استودیو شبیه سازی شد و الگوی XRD و ساختار الکترونی آن با نتایج عملی مقایسه شد. الگوی XRD  نظری تطابق خوبی با الگوی XRD تجربی نشان داد. براین اساس، نانوچندسازه پیشنهادی می تواند به خوبی به عنوان کاتالیست کاتدی در تولید سوخت پاک هیدروژن مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: نیم رسانا، فوتوکاتالیست، تکامل هیدروژن، شکافت آب
  • سیما دهقان، مهدی مولایی*، فرزاد فرهمندزاده، حسن الله داغی، مسعود کریمی پور صفحات 24-31

    در این پژوهش، اثر تابش پرتوهای یونیزان گاما بر ویژگی های ساختاری و نورتابی نقاط کوانتومی هسته/پوسته CdTe/CdSe برای نخستین بار مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج آنالیز پراش پرتو ایکس (XRD) ساختار بلوری مکعبی را برای نقاط کوانتومی تولید شده نشان داد، که این ساختار بلوری در اثر تابش گاما تغییر محسوسی نکرده است. همچنین نتایج آنالیز فروسرخ تبدیل فوریه FT-IR)) تایید کننده این امر است که نقاط کوانتومی CdTe/CdSe هیچ گونه تغییر ساختاری محسوسی پس از تابش گاما نداشته اند. آنالیز فوتولومینسانس (PL) نمونه ها، نشان داد که شدت نورتابی نقاط کوانتومی CdTe/CdSe بعد از تابش گاما افزایش چشم گیری پیدا کرده است. اندازه ضخامت پوسته  CdSeو غلظت نقاط کوانتومی به عنوان دو عامل مهم در تغییرات ویژگی نورتابی نقاط کوانتومی CdTe/CdSe در مقابل تابش گاما، مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که ضخامت پوسته کمتر و غلظت کمتر نمونه، باعث تغییرات بزرگتری در نورتابی و شکاف انرژی نقاط کوانتومی پس از تابش گاما شد و همچنین، با کاهش غلظت جا به جایی قرمز بیشتری در قله طیفPL  مشاهده شد. نتایج بدست آمده از این پژوهش نشان داد که جذب و گسیل نقاط کوانتومی CdTe/CdSe  نسبت به تابش گاما حساسیت نشان داده و این نقاط کوانتومی می تواند کاندیدای مناسبی در استفاده به عنوان یک دزیمتر گاما باشند.

    کلیدواژگان: CdTe، CdSe، نقاط کوانتومی، تابش گاما، دوزیمتری، نورتابی
  • معصومه شاهی*، الهه صادقی مدیسه، فاطمه آذرخشی، سپیده شکری شمس صفحات 32-44
    در این پژوهش، سنجش و بررسی اثرات نامستقر شدن الکترونی، برهمکنش های دوقطبی- دوقطبی بر روی خواص ساختاری و الکترونی و میزان واکنش پذیری ساختار دو انانتیومر داروی فنوپروفن انجام شده است. محاسبات مکانیک کوانتومی تیوری تابع چگالی الکترونی برای دستیابی به اطلاعات ساختاری و رفتار دینامیکی دو انانتیومر داروی فنوپروفن در فاز گازی و حلال، در سطح نظری B3LYP و سری پایه6-31G*  و نیز پارامترهای پوشانندگی (Nuclear magnetic resonance) NMR با استفاده از روش (Gauge-Independent Atomic Orbitals) GIAO انجام شد. همچنین تحلیل NBO (Natural Bond Orbital) برای محاسبه اثرات انتقال الکترونی ناشی از برهمکنش استریو الکترونی و ممان های دوقطبی، اندیس های واکنش پذیری، انرژی اوربیتال های مولکولی و گپ انرژی، نمودار دانسیته سطحDOS  (Density Of Staters) و دانسیته بار اتمی مولیکن انجام شد. با توجه به نتایج حاصل از محاسبات انرژی هر دو انانتیومر داروی فنوپروفن، چپ گرد (S) و راست گرد (R) انرژی یکسانی دارند و با توجه به مطالعات تجربی انجام شده انانتیومر S پایدارتر است در نتیجه محاسبات بر روی انانتیومر S-فنوپروفن انجام شده است. نتایج حاصل از محاسبات نظری در سطح B3LYP/6-31G* نشان داد، گپ انرژی انانتیومر داروی S-فنوپروفن (الکترون ولت 5265/5Eg =) است. تعیین اندیس های واکنش پذیری داروی S-فنوپروفن، نشان دهنده میزان الکترونخواهی و سختی بالا (پایداری) و واکنش پذیری کم این ترکیب است.
    کلیدواژگان: فنوپروفن، تئوری تابع دانسیته الکترون، توابع ترمودینامیکی، انانتیومر، اوربیتال پیوندی طبیعی
  • جمیله سیدیزدی*، فاطمه ابراهیمی تزنگی، سیده هدی حکمت آرا صفحات 45-53
    با توسعه فناوری و گسترش استفاده از رنگ های صنعتی، امروزه آلودگی زیست محیطی به یک بحران عمومی تبدیل شده است. از میان روش های متفاوت روش فوتوکاتالیستی به دلیل اینکه روشی ساده، کم هزینه و موثر برای حذف آلاینده ها است، توجه زیادی را به خود جلب کرده است. فوتوکاتالیستی بر پایه نانوچندسازه ها عامل موثری برای از بین بردن آلودگی های صنعتی است. در پژوهش حاضر ابتدا گرافن اکسید و سپس، نانوکامپوزیت گرافن اکسید-سیلیکا/مگنتیت در سه نسبت مختلف از درصد وزنی مگنتیت سنتز و پس از مشخصه یابی های ساختاری XRD, UV-vis, VSM, FTIR, FESEM, EDS, TEM))، عملکرد آن ها به عنوان جاذبی موثر برای حذف رنگ متیلن آبی از محلول های آبی استفاده شد. نتایج نشان داد که چندسازه (1:3) گرافن اکسید-سیلیکا/مگنتیت بیشترین درصد تخریب برابر با 95/94 %، را در مقایسه با دو نانوکامپوزیت دیگر یعنی گرافن اکسید-سیلیکا/مگنتیت با نسبت های (1:2) و (1:1) به ترتیب با درصد تخریب های 52/92 % و 46/88 % از خود نشان داد. بنابراین، با افزایش سهم مگنتیت درصد تخریب رنگ متیلن آبی و در نتیجه کارایی فوتوکاتالیست افزایش می یابد.
    کلیدواژگان: گرافن اکسید، مگنتیت، سیلیکا، متیلن آبی، عملکرد فوتوکاتالیستی
  • احسان کوشکی*، رضا طیبی، فهیمه خدمتگزار، وحید سخنوران، امیرحسین احسانیان صفحات 54-63

    در این پژوهش ، نانوذرات مس اکسید بروش سل-ژل سنتز شده و ابی به روش های پراکندگی اشعه ایکس و نور دینامیک (DLS)، میکروسکوپ گذار الکترونی و میکروسکوپ الکترونی سطحی انجام شد که تشکیل ساختارهای کریستالی با سایز ذرات 22 نانومتر را تایید می نمود. داروی گاباپنتین با مقادیر متفاوت روی ذرات بارگیری و به روش های اندازه گیری نوری خطی (طیف مریی-فرابنفش) و غیر خطی (روبش زد با دریچه باز) میزان بارگیری بررسی شد. در اندازه گیری DLS مشاهده شد که افزایش میزان بارگیری سبب افزایش شعاع هیدرودینامیکی به خاطر تجمیع ذرات و یا ایجاد هاله دارویی اطراف ذرات می شود که افزایش در جذب نوری را منجر می شود. همچنین، افزایش جذب ذرات باعث افزایش جمعیت تراز بالایی (نوار رسانش) نسبت به پایینی (نوار ظرفیت) و اشباع کلویید برای جذب نور می شود که این ویژگی با آزمایش روبش زد با دریچه باز تایید شد. اثر فوتوآکوستیکی نانوذرات مس اکسید با لیزر آبی برای نخستین بار در این آزمایش دیده شد ولی بر خلاف نتایج دیگر آزمایش ها این اثر نمی تواند معیاری برای سنجش میزان بارگیری دارو باشد. در مجموع روش های نوری خطی و غیرخطی مانند طیف جذبی و روبش زد روش هایی دقیق برای سنجش میزان بارگیری دارو بر نانو ذرات اکسید مس تشخیص داده شدند.

    کلیدواژگان: بارگیری عوامل سطحی، نانو ذرات اکسید مس، روش روبش زد، اثر فوتوآکوستیک
  • فضه آریانسب*، شهلا مظفری، ژولیت اردوخانیان، سحر ربیعی صفحات 64-75
    هدف از این پژوهش، توسعه روشی ارزان، گزینشی، حساس و کاربردی برای تشخیص ملامین در شیر است. از واکنش 2-آمینو-2-هیدروکسی-پروپان- 1، 3- دی ال (باز تریس) به عنوان باز ارزان و در دسترس، با کربن دی سولفید، تریس-دی تیوکاربامات تهیه می شود که به دلیل وجود گروه عاملی دی تیوکاربامات همراه با گروه های عاملی هیدروکسیل، تمایل زیادی به برهم کنش با ملامین، دارد. برهم کنش الکترون دهنده-الکترون پذیرنده بین ملامین و تریس-دی تیوکاربامات در سطح نانوذرات نقره، منجربه انباشتگی نانوذرات نقره شده که این پدیده باعث جابجایی طول موج جذبی نانوذرات به طول موج های بالاتر و تغییر رنگ محلول از زرد روشن به قرمز می شود. این تغییر رنگ با استفاده از طیف سنجی فرابنفش-مریی (UV-Vis) ثبت و اندازه گیری شده است. از این روش می توان برای اندازه گیری سریع مقدار ملامین در نمونه های شیر پاستوریزه استفاده کرد. حد تشخیص روش µM 7/0 است و حس گر نسبت به ملامین کامل گزینش پذیر عمل می کند. محدوده خطی بودن اندازه گیری روش ارایه شده بین µM 2 تا µM 12 است که با بسیاری از روش های گزارش شده مشابه، قابل رقابت است.
    کلیدواژگان: نانوذرات نقره، لیگند دی تیوکاربامات، تشخیص رنگ سنجی، حس گر گزینشی، ملامین در شیر
  • سیده مهری حمیدی*، محمد مصلح، ملیحه رنجبران، مهناز سلمانپور صفحات 76-82
    محدود کردن نور در ابعاد نانو در ساختارهای اتمی-پلاسمونی، می تواند کاربردهای بسیاری از جمله ساخت فیلترهای خط اتمی داشته باشد. در چنین سامانه های تشدیدی جفت شده ای، تشدید پهن پلاسمونی در مقابل تشدید باریک اتمی قرار می گیرد که منجر به شکل گیری یک فیلتر باریک در طیف بازتاب می گردد. در این مقاله با طراحی و ساخت سلول اتمی-پلاسمونی، طیف بازتاب از یک لایه نازک طلا که در مجاورت بخار روبیدیم در هندسه کرشمن قرار گرفته است، با استفاده از روش مدولاسیون فرکانسی اندازه گیری شد. با تنظیم زاویه نور فرودی، فرکانس تشدید مد پلاسمون-پلاریتون نسبت به فرکانس مرکزی خطوط جذب اتمی تغییر کرده و پدیده تبدیل تشدید فانو به شبه EIT و سپس، بازگشت به شکل خط فانو مشاهده شد. بنابراین، پدیده شبه EIT مشاهده شده به عنوان یک فیلتر خط اتمی کنترل پذیر با زاویه فرود نور معرفی شد.
    کلیدواژگان: سیستم اتمی-پلاسمونی، اثر فانو، گذار القایی(EIT)، سل اتم روبیدیوم-پلاسمونی، فیلتر اتم روبیدیوم
  • حمید مظفری* صفحات 83-91

    در این پژوهش، نانوچندسازه با ساختار هسته-پوسته متشکل از فریت نیکل و سولفید روی به روش شیمیایی سریع، با هدف بالا بردن خواص فوتوکاتایستی ساخته شد و در ناحیه فرابنفش مورد بررسی قرار گرفت. بنابراین، ابتدا نمونه های حاوی نانوذرات فریت نیکل (NiFe2O4) با روش هم رسوبی  سنتز شدند، سپس، نانوچندسازه NiFe2O4-Zns با قطرهایی با اندازه متوسط 66 نانومتر ساخته شدند. ریخت شناسی و ریزساختار نانوکامپوزیت های تولید شده با استفاده از پراش پرتو ایکس (XRD)، میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM) و میکروسکوپ الکترونی عبوری (TEM) مورد بررسی قرار گرفت. آنالیزهای XRD  نشان می دهند که نانوساختارهای ساخته شده دارای ساختاری با فاز غالب بلوری است. خصوصیات مغناطیسی نانوذرات و نانوچندسازه های تهیه شده در دمای اتاق با استفاده از دستگاه مغناطیس سنج گرادیان نیروی متناوب (AGFM) مورد بررسی قرار گرفت. نمونه نانوچندسازه های تولید شده با استفاده از طیف سنج نوری فرابنفش-مریی (UV-Vis) و اثر مقدار ماده جاذب و مدت زمان پرتودهی روی درصد کاهش غلظت رنگ محلول ها مورد بررسی قرار گرفت که نتایج حاصل شده نشان می دهد تغییرات قله های جذب رنگ های اسید سیاه، اسید آبی و متیل نارنجی مورد آزمایش، در حضور نانوچندسازه بطور خیلی محسوسی کاهشی بوده که تاییدی بر اثر خاصیت فوتوکاتالیستی نانوچندسازه تولید شده است، بطوریکه در نهایت منجر به کاهش در غلظت رنگ های به کار گرفته شده است.

    کلیدواژگان: نانوکامپوزیت، سولفید روی، ساختار هسته-پوسته، فریت نیکل
  • سیما رستگار*، علیرضا راستکار ابراهیم زاده، جابر جهان بین سردرودی صفحات 92-107
    در این مطالعه، با محاسبه ی ویژگی ساختاری، الکترونی، نوری و فتوکاتالیستی تک لایه های مکسین، یک خانواده از مواد دو بعدی با کاربردهای گسترده ی آن ها به دلیل ویژگی برجسته شان، از جمله Hf2CO2 و Zr2CO2 ، این تک لایه ها را با استفاده از تابعی های GGA-PBE و HSE06 مورد مقایسه قرار می دهیم. این محاسبات با استفاده از نظریه ی تابعی چگالی (DFT) انجام شده است. سلول واحد این ساختارها و موقعیت اتمی آن ها کامل بهینه شده است. نتایج نشان می دهد که ثابت های شبکه برای نانوساختارهای دو بعدی Hf2CO2 و Zr2CO2 به ترتیب 3/3592 و 3/3771 آنگستروم است. گاف نواری این نانوساختارها از نوع غیرمستقیم است. بر اساس اطلاعات بدست آمده مقدار گاف نواری آن ها با تابعی GGA-PBE به ترتیب 0/92 و0/89 الکترون ولت است. همچنین با تابعی هیبریدی HSE06، گاف نواری بدست آمده به ترتیب 1/75 و 1/72 الکترون ولت است. مشاهده می شود که با تابعی هیبریدی HSE06، میزان گاف نواری بهبود می یابد. بخش های حقیقی و موهومی تابع دی الکتریک به منظور بررسی ویژگی نوری این ساختارها محاسبه شده است. محاسبات نشان می دهند که مواد مورد مطالعه در مناطق مریی و فرابنفش از جذب بالایی برخوردار هستند. نتایج بدست آمده نشان می دهد که این نانوساختارهای دو بعدی می توانند به عنوان فتوکاتالیست مناسب در فرایند شکافت آب مورد استفاده قرار گیرند.
    کلیدواژگان: خواص ساختاری، خواص الکترونی، خواص اپتیکی، فتوکاتالیست، نظریه ی تابعی چگالی (DFT)، نانوساختارهای دو بعدی
  • غلامحسین شاه وردی زاده*، شیرین شکیبی راد صفحات 108-118
    بسپارکویوردیناسیونی جدید از کبالت (II) در مقیاس نانو، (1) n[Co(H2O)2 BDC] BDC) = 1و4 بنزن دی کربوکسیلات یا ترفتالات) با نسبت مولی (1:1)  به روش سونوشیمیایی در غلظت های (5/0، 25/0، 125/0) مولار از مواد اولیه و توان های خروجی پروب التراسونیک (60،30 ،90 وات) و حمام اولتراسونیک با توان خروجی 50 وات سنتز شد. نانو ساختار بسپارکویوردیناسیونی بدست آمده با روش های طیف سنجی FT-IR، پراش پرتو ایکس پودری XRD))، UV-Vis و میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM) مورد شناسایی و بررسی قرار گرفت. پایداری دمایی این ترکیب بوسیله آنالیز وزن سنجی حرارتی (TGA) و آنالیز حرارتی سوختن (DTA) مورد مطالعه قرار گرفت. تاثیر غلظتهای متفاوت مواد اولیه و قدرت تابش اولتراسونیک بر مورفولوژی و اندازه نانو ساختار ترکیب (1)، مورد مطالعه قرار گرفت. با کلسیناسیون مستقیم ترکیب فوق در دمای 550 درجه سانتی گراد نانو ذرات اکسید کبالت Co3O4 تهیه شدند. این نانو ذرات بوسیله طیف سنجی XRD، FT-IR و تصاویرSEM   شناسایی شدند. بررسی سطح هیرشفلد نشان می دهد که برهم کنش های O...O(25.7 %)،  O···H (15.8 %)، برهم کنش های C····O (12.0 %) و Co····O (9.0 %) نقش اصلی را در پایداری ساختار کریستالی دارند.
    کلیدواژگان: پلیمرکوئوردیناسیون، کبالت(II)، سونوشیمیایی، نانو ساختار، بررسی سطح هیرشفیلد
  • محمدرضا اسکندری*، سید ایوب میرطاووسی صفحات 119-129

    بکارگیری نانوآنتن های پلاسمونیک، بستری انعطاف پذیر برای دستکاری برهم کنش های ماده-نور در مقیاس زیرطول موج فراهم می سازد و دریچه ای جدید برای طراحی انواع ادوات نوری با کارایی بالا باز می کند. در این تحقیق، یک جاذب انرژی خورشیدی پهن باند و مستقل از قطبش نور تابشی بر اساس فلز تنگستن (W) پیشنهاد کرده ایم. این نانوساختار سه لایه، متشکل از یک لایه ضخیم از تنگستن و یک لایه نازک از عایق SiO2 با ضریب شکست بالا است که آرایه ای از نانوآنتن های به شکل ستاره هشت پر از جنس تنگستن بر روی آن لایه نشانی شده است. وجود چندین مد پلاسمونیک با سرعت واپاشی کوچک در ساختار پیشنهادی، باعث شده است که جذب بالاتر از 90 درصد در محدوده طول موج وسیعی از 250 تا 1940 نانومتر فراهم شود. این پهنای باند را می توان با تنظیم ضخامت لایه عایق و ابعاد هندسی نانوآنتن تنظیم کرد. ساختار پیشنهادی مسطح و کم حجم بوده و مشخصه نوری آن در یک محدوده زاویه ای وسیع بدون توجه به قطبش نور تابشی پایدار است. این ویژگی ها باعث می شود که فراسطح پیشنهادی، گزینه ای مناسب برای تبدیل انرژی خورشیدی در سیستم های فوتوولتاییک حرارتی باشد.

    کلیدواژگان: فراسطح پلاسمونیک، برداشت انرژی، جاذب، سیستم های فوتوولتائیک حرارتی، خواص نوری
  • محسن آل طه کوهبنانی، سید علی احمدی*، دادخدا غضنفری، محمدرضا اخگر صفحات 130-137

    ایزوکربوکسازید از دسته داروهای ضد افسردگی است و برای درمان افسردگی، حمله های هراس یا حملات پانیک ، اختلالات وسواس، اختلال استرس پس از سانحه، اختلال اضطراب اجتماعی، اختلال بدریختی بدن و شکل شدیدی از سندرم پیش از قاعدگی (PMS) استفاده می شود. در کار حاضر، با استفاده از روش مکانیک کوانتمی نظریه تابعیت چگالی و با استفاده از مجموعه پایه  B3LYP/6-311+G (d, p)  ،خصوصیات واکنش پذیری شیمیایی و جذب ایزوکربوکسازید در سطح ملکول فولرن  C60(ih) به عنوان حامل های داروی ضد افسردگی در فاز گاز محاسبه شد. از جمله خصوصیات شیمیایی ، ممان دو قطبی در بررسی ویژگی محلول، ویژگی ترمودینامیکی از جمله (انرژی آزاد گیبس، آنتالپی، آنتروپی و ظرفیت گرمایی) و برای تشخیص واکنش پذیری پارامترهای الکترونیکی  (σ, µ, ω, χ , η) محاسبه شد. با توجه به مقدار انرژی HOMO و LUMO محاسبه شده، ایزوکربوکسازید یک ترکیب پایدار و واکنش پذیر است که به عنوان ماده فعال شیمیایی عمل می کند. این ترکیب فعال شیمیایی دارای هفت موقعیت فعال است که منجر به جذب در نانوقفس C60 به عنوان حامل دارو می شود. این جذب سطحی به انتقال ایزوکربوکسازید به سیستم های زیستی کمک می کند.

    کلیدواژگان: ایزوکربوکسازید، C60، فولرن، فعالیت شیمیایی، DFT
  • مرجانه جعفری فشارکی*، لیلا کریمی، مژگان نادری صفحات 138-145

    در این پژوهش، نانو فسفر CaZrO3 با ساختار پروسکایت به روش خوداحتراقی با سوخت اسید سیتریک در دمای C° 350 ساخته شد و طیف XRD  در دماهای متفاوت جهت بررسی دمای بهینه نمونه تک فاز و بلوری CaZrO3  انجام شد. متوسط اندازه بلورک ها نیز برای قله مشهود (121) با استفاده از فرمول شرر، nm 44 تخمین زده شد. ریخت شناسی نمونه ها با استفاده از FESEM و EDXS حاکی از سایز نانومتری نمونه ها و تشکیل فازهای مورد نظر در نمونه بود. طیف نشر فوتولومینسانس (PL) نمونه تحت طول موج برانگیختگی nm 256 دارای یک نوار پهن در اطراف nm 435 (ناحیه مریی) در ناحیه آبی طیف الکترومغناطیسی است. نتایج آنالیز ترمولومینسانس (TL) نیز نشان داد نمونه CaZrO3 ساخته شده با این روش حتی در غیاب ناخالصی هم خواص ترمولومینسانس از خود نشان می دهد. نانوفسفر با پرتو فرابنفش با طول موج nm 254 در زمان های متفاوت پرتودهی شد و قله ی تابشی آن در منحنی ترمولومینسانس در Cº 204 کامل مشهود بود. همچنین، نانوفسفر CaZrO3 با پرتو ایکس در زمان های متفاوت پرتودهی شد و منحنی ترمولومینسانس آن شامل یک قله منفرد در دمای Cº 209 بود. خطی بودن، تکرار پذیری و محوشدگی CaZrO3 تحت پرتو فرابنفش و پرتو ایکس بررسی شد.

    کلیدواژگان: خواص اپتیکی، نانو فسفر، تابش فرابنفش، اشعه ایکس
  • مجتبی گودرزی*، کامبیز هدایتی، اخلاص سواعدی صفحات 146-152
    در این پژوهش، ماده موثره ی نانوداروی تالیدومید با استفاده از روش سنتز نامتقارن تولید شد. سنتز نامتقارن یکی از روش های متداول در زمینه سنتز نانوداروها است. ماده موثره ی نانو داروی تالیدومید تولید شده با آنالیز های متفاوت مورد بررسی قرار گرفت. برای اثبات سنتز نانوداروی تولید شده ابتدا از آنالیز طیف سنجی پراکندگی پرتوی ایکس (EDX) استفاده شد. سپس، با استفاده از طیف رزونانس مغناطیس هسته ای هیدروژن (HNMR) و طیف سنج تبدیل فوریه فرو سرخ (FTIR) سنتز نانو داروی تالیدومید مورد مطالعه قرار گرفت. در مرحله بعدی، برای بررسی ساختار نانومتری داروی سنتز شده از میکروسکوپ الکترونی عبوری (TEM) استفاده شد. با استفاده از میکروسکوپ الکترونی عبوری ابعاد نانومتری داروی سنتز شده تایید شد. در نهایت، برای بررسی بهبود نانو داروی سنتز شده با داروی عادی زمان آزاد سازی دارو در شرایط معده انسان مورد بررسی قرار گرفت. میزان آزاد سازی داروی تالیدومید بر حسب زمان با استفاده از طیف سنج جذب مریی- فرابنفش (UV-Vis) بررسی شد.
    کلیدواژگان: نانو دارو، سنتز نامتقارن، تالیدومید، ماده موثر
  • مینا ربیع زاده، محمدحسین احسانی* صفحات 153-162

    این مطالعه، اثر تغییر ضخامت نقره به عنوان لایه میانی در ساختارهای سه لایه ای SnO2 (100nm) /Ag(t) /SnO2(100nm)  را که بر زیرلایه شیشه و با استفاده از روش زاویه دید (GLAD) و به روش DC/RF مگنترون اسپاترینگ لایه نشانی شده اند را، مورد بررسی قرار می د هد. ویژگی های نوری، الکتریکی و گرمایی نمونه ها مورد مطالعه قرار گرفتند. نتایج نشان داد که ساختارهای سه لایه ای SnO2 / Ag / SnO2  ، شرایط لازم و مطلوبی برای کاربرد به عنوان پوشش های عایق گرما و ذخیره کننده انرژی بر پنجره های ساختمانی را دارند. به طوریکه با در نظر گرفتن ضخامت 30 نانومتر برای نقره و 100 نانومتر برای SnO2، مقادیر گسیلندگی، مقادیر U و G ، مینیمم و به ترتیب برابر 0/07 ، W/m2.k 1/44 و0/481 است. در نتیجه انتقال گرما از محیط و تابش نور خورشید از این پوشش به حداقل می رسد. همچنین، میزان عبور در ناحیه مریی برای ضخامت های 25 و 30 نانومتر ماکسیمم و به ترتیب برابر 18/71 و 3/62 درصد است.

    کلیدواژگان: ساختارهای سه لایه ای SnO2، Ag، SnO2، مگنترون اسپاترینگ، ساختارهای کم گسیل
  • سمیه ناصری پورتکلو، محمود جعفری* صفحات 163-170

    در پژوهش حاضر، به بررسی ویژگی ساختاری و الکترونی نانولایه دی اکسید قلع بااستفاده از بسته ی محاسباتی کوانتوم اسپرسو بر مبنای نظریه ی تابعی چگالی، به کمک رهیافت شبه پتانسیل فوق نرم و تقریب گرادیان تعمیم یافته، پرداخته ایم. ساختار خالص این مدل از دی اکسید قلع نیم رساناست. هدف از این پژوهش، بررسی اثر ناخالصی هایی مانند مس،انتیموان، تیتانیم، پلاتین وآهن (دربخش  مغناطیسی) بر خواص ذکر شده ی نانولایه دی اکسید قلع است. بررسی طول پیوندها، ساختار نواری و چگالی حالات نشان می دهند که افزودن ناخالصی های پلاتین، آنتیموان، تیتانیم و مس باعث بهبودرسانندگی نانولایه دی اکسید قلع می شود؛ افزودن آهن همچنین، باعث ایجاد خاصیت مغناطیسی در آن می شود.

    کلیدواژگان: نانولایه دی اکسید قلع، اثر ناخالصی، خواص الکترونی و ساختاری
|
  • Nafiseh Mirakhorloo, Mahmoud Sarkari Khorrami, MohamadAli Sanjari Shahrezaei * Pages 1-6

    Alumina abrasive particles are the main components in the preparation of polish materials in automotive industries. It is suggested that both particle size and crystallite size of alumina particles can drastically alter the final properties of as-prepared polish materials. Here we report a systematic study on controlling both particle size and the crystallite size of alumina particles during the ball milling and annealing process, respectively. Furthermore, we demonstrate how the change in particle size and crystallite size can change polishing time, glossiness. We suggest an optimal architecture for the alumina particles consisting of micrometer sized particles size consisting of nanocrystalline structure. We propose that this structure can satisfy the high cycle life and high quality of the paint needed for automotive industries. More importantly, no hologram effect was observed applying the process proposed in our study. However, for after-sales services, in which, the process time is less important, larger particle size are recommended to eliminate the high roughness.

    Keywords: Automotive Paint, Polishing, Hologram defect, Alumina, Clear Coat
  • Mahdi Shariat *, Alireza Mazlumi, Masoud Karimipour, Mahdi Molaei Pages 7-16

    In this paper, a direct deposition method was used to print graphene oxide/silver (GO/Ag) nanocomposites from silver nitrate and graphene oxide suspension with reduction using a non-thermal plasma jet. Aerosol droplets of the solution were reduced to GO/Ag nanocomposite in the plasma and deposited on the substrate. The hybrid materials were characterized by field emission scanning electron microscopy (FESEM), X-ray diffraction (XRD), energy dispersive X-ray spectroscopy and Raman spectroscopy. The XRD results showed that the face centered cubic phase of Ag nanoparticles were developed in crystalline planes. The FESEM images confirmed that graphene oxide surfaces were decorated by Ag nanoparticles. The EDS analysis demonstrated that Ag was introduced on GO surface successfully via the plasma jet. GO exhibited distinctive Raman scattering for its D and G band, which were at 1355cm-1 and 1590cm-1, respectively, but they were weak for sensitive quantification purpose. By deposition silver nanoparticles on the surface of graphene oxide Both D and G bands of GO get enhanced.

    Keywords: Nanocomposite, Silver nanoparticles, Graphene oxide, non-thermal plasma jet
  • Ladan Nakhei, Fariba Fathirad *, Maryam Fayazi, Azita Zandi Pages 17-23
    In the present work, WO3/g-C3N4 and WO3/ g-C3N4/Cu2O nanocomposites containing tungsten trioxide and copper (I) oxide nanoparticles were synthesized on a graphitic carbon nitride substrate. The structural and morphological characteristics of the synthesized nanostructures were investigated by X-ray diffraction (XRD), field emission scanning electron microscope (FESEM), and diffuse reflection spectroscopy (DRS). The performance of nanocomposites as cathodic catalysts was investigated and compared in the photocatalytic water splitting process. The results showed that the WO3/g-C3N4/Cu2O nanocomposite produces the highest current density and the lowest overvoltage in the hydrogen evolution reaction. This improvement in photoelectrochemical performance can be attributed to the increase in surface area and electron transfer due to the synergetic effect between carbon substrate and oxide nanoparticles. In addition to practical studies, the WO3/g-C3N4/Cu2O nanocatalyst was simulated with Materials Studio software and the XRD pattern and its electronic structure were compared with the practical results. The theoretical XRD pattern showed good agreement with the experimental XRD pattern. Accordingly, the proposed nanocomposite can be well used as a cathodic catalyst in the production of pure hydrogen fuel.
    Keywords: Semiconductor, photocatalyst, Hydrogen evolution, Water splitting
  • Sima Dehghan, Mehdi Molaei *, Farzad Farahmandzadeh, Hassan Alehdaghi, Masoud Karimipour Pages 24-31

    In this paper, effect of gamma irradiation on structural and optical properties of CdTe/CdSe QDs were investigated for the first time. X-ray diffraction (XRD) results showed that synthesized QDs had cubic structure and gamma irradiation had no change in crystalline structure of CdTe/CdSe QDs. Also, Fourier-transform infrared spectroscopy (FT-IR) results confirmed that crystalline structure of CdTe/CdSe QDs had no change after gamma irradiation. The photoluminescence (PL) results showed that intensity of CdTe/CdSe QDs after gamma irradiation enhanced significantly. Shell thickness of CdSe and concentration of QDs were investigated as two important factor on optical properties of CdTe/CdSe QDs versus gamma irradiation. The results showed that less shell thickness and less concentration of sample make bigger changes in optical properties and band gap size of CdTe/CdSe QDs after gamma irradiation and with decreasing concentration of the QDs, the red-shift in PL peak was occurred stronger. Our obtained results showed that luminescence and absorption of CdTe/CdSe QDs have sensitivity versus gamma irradiation and CdTe/CdSe QDs are good candidate to use in dosimetry applications.

    Keywords: CdTe, CdSe, Quantum dots, Gamma irradiation, Dosimetry, Photoluminescence
  • Masoumeh Shahi *, Elaheh Sadeghi Madiseh, Fatemeh Azarakhshi, Sepideh Shokri Shams Pages 32-44
    In this study is to measure and evaluate the effects of electron instability, dipole-dipole interactions on the structural and electronic properties, and the structural reactivity of the Fenoprofen drug. Quantum mechanical calculations of electron density function theory were performed to obtain the structural information and the dynamic behavior of two Fenoprofen enantiomers in the gas and solvent phases, at the B3LYP/6-31G* level of theory, and Nuclear Magnetic Resonance (NMR) shielding tensors were calculated by using the Gauge Independent Atomic Orbital (GIAO) method. Also, NBO (Natural Bond Orbital) analysis was performed to calculate the effects of electron transfer due to the interaction of electron stereo and dipole moments, reactivity indices, the energy of molecular orbitals, and bond gaps energy, the density of state (DOS), and molecular atomic charge density.According to the results of the energy calculations of both enantiomers, it was found that both Fenoprofen’s enantiomers, left-handed (S) and right-handed (R) have the same energy, and also according to the experimental studies, the S-enantiomer is more stable, so the rest of the calculations have been performed on the S-Fenoprofen enantiomer. The results of theoretical calculations at the level of B3LYP/6-31G* showed that the energy gap of the enantiomer is S-Fenoprofen (Eg =5.5265 eV). Determination of reactivity indices of S-Fenoprofen indicates high electron demand and hardness (stability) and low reactivity of this compound.
    Keywords: Fenoprofen, Density function theory, Thermodynamic functions, Enantiomer, Natural bond orbital
  • Jamileh Seyed-Yazdi *, Fatemeh Ebrahimi-Tazangi, Seyedeh Hoda Hekmatara Pages 45-53
    With the development of technology, and the expansion of using industrial paints, environmental pollution has become a general crisis today. Among the various methods, photocatalysis has attracted attention, because it is a simple, low-cost, and effective method for removing organic contaminants. Photocatalysis based on nanocomposites is an effective way of removal of industrial contamination. In this study, graphene oxide, and graphene oxide-silica/magnetite nanocomposites, were synthesized with three different weight ratios of magnetite. After structural characterization (XRD, UV-vis, VSM, FTIR, FESEM, EDS, TEM), their performance as an effective adsorbent, evaluated for removing methylene blue dye from aqueous solutions. The results indicate that graphene oxide-silica/magnetite (1:3) shows the highest degradation rate, about 94.95% compared to (1:2) and (1:1) samples with 92.52% and 88.46%, respectively. Therefore, by increasing the amount of magnetite, degradation percentage and photocatalysis efficiency increase.
    Keywords: Graphene oxide, Magnetite, silica, Methylene blue, Photocatalytic performance
  • Ehsan Koushki *, Reza Tayebee, Fahimeh Khedmatgozar, Vahid Sokhanvaran, AmirHossein Ehsanian Pages 54-63

    In this study, copper oxide nanoparticles were synthesized by sol-gel method and characterizations were performed using of x-ray diffraction and dynamic light scattering (DLS), electron transition microscopy (TEM) and surface electron microscopy (SEM) which confirm the formation of 22 nm crystal structures. After that, gabapentin drug was applied to the particles in different amounts and loading process was studied by some methods such as; linear optical method (visible-ultraviolet spectrum) and nonlinear optical method (open-aperture z-scan method). In DLS measurements, it was observed that increasing the loading, increases the hydrodynamic radius due to the aggregation of particles or the formation of a drug halo around the particles, which leads to an increase in the light absorption of the material. Also, increasing the particle absorption increases the population of high level (conduction band) compared to low (capacity band) and colloid became saturated for light absorption, which was confirmed by open aperture z-scan experiment. The photoacoustic effect of copper oxide nanoparticles with blue laser was seen for the first time in this experiment, but unlike the results of other experiments, this effect cannot be a criterion to measure of drug loading. In summary, linear and nonlinear optical methods such as absorption spectrum and open aperture z-scan technique have been found precise methods to measuring amount of drug loading on copper oxide nanoparticles.

    Keywords: loading surface agents, copper oxide nanoparticles, z-scan method, photoacoustic effect
  • Fezeh Arianasab *, Shahla Mozafari, Zholit Ardokhanian, Sahar Rabiei Pages 64-75
    The aim of this study was to develop a cheap, selective, sensitive and practical method for detecting melamine in raw milk samples. Tris-dithiocarbamate was prepared by the reaction of 2-amino-2-hydroxy-propane-1,3-diol (tris base), as a cheap and available base, with carbon disulfide. Due to the presence of the dithiocarbamate together with the hydroxyl functional groups, there is a strong tendency to interact with melamine. Electron donor-electron acceptor interaction between melamine and tris-dithiocarbamate on the surface of silver nanoparticles leads to the aggregation of silver nanoparticles, which causes the absorption wavelength of nanoparticles to shift to higher wavelengths and the color of the solution changes from bright yellow to red. This color change has been recorded and measured using ultraviolet-visible (UV-Vis) spectroscopy. This method can be used to quickly measure the small amount of melamine in pasteurized milk samples. The detection limit of the method is 0.7 µM, and the sensor is completely selective towards melamine. The linear range of the method is 2 µM -12 µM, which is competitive with many similar methods reported.
    Keywords: Silver nanoparticles, Dithiocarbamate Ligand, Colorimetric detection, Selective Sensor, Melamine in Milk
  • Seyedeh Mehri Hamidi *, Mohammad Mosleh, Maliheh Ranjbaran, Mahnaz Salmanpour Pages 76-82
    Confinement of light at nanoscale dimensions in atomic plasmonic structures has many applications such as atomic line filters. In such coupled resonant systems, broad plasmonic resonance in contrast to narrow atomic resonance gives rise to reflection atomic spectroscopy with high resolution and very fine filter audiences. In this paper, an atomic-plasmonic cell was modeled and fabricated and the reflection from a thin gold layer in the vicinity of the rubidium vapor in Kretschmann configuration was measured by frequency modulation setup. By tuning the angle of incidence of light we could change the frequency of resonance of surface plasmon-polariton mode from the central frequency of atomic resonance lines, so the EIT to Fano resonance phenomena and vice versa have been observed. So, the EIT-like phenomena was introduced as an atomic line filter, controllable with light entrance angle.
    Keywords: Atomic-plasmonic resonant interaction, Rubidium atom, Tunable filter, Fano resonance
  • Hamid Mozafari * Pages 83-91

    In this study, nanocomposites with core-shell structure consisting of nickel ferrite and zinc sulfide were fabricated by rapid chemical method with the aim of enhancing the photocatalytic properties and were investigated in the ultraviolet region. Therefore, first samples containing nickel ferrite nanoparticles (NiFe2O4) were synthesized by co-precipitation method, then NiFe2O4-Zns nanocomposite with average diameters of 66 nm was made. The morphology and microstructure of the nanocomposites produced were investigated using X-ray diffraction (XRD), scanning electron microscopy (SEM) and transmission electron microscopy (TEM). XRD analyzes show that the constructed nanostructures have a structure with a crystalline dominant phase. The magnetic properties of nanoparticles and nanocomposites prepared at room temperature were investigated using an alternating force gradient magnetometer (AGFM). The sample of nanocomposites produced using ultraviolet-visible (UV-Vis) optical spectrometer and the effect of the amount of adsorbent and irradiation time on the percentage reduction of dye concentration of solutions were investigated. The aqueous and methyl orange acids tested in the presence of the nanocomposite were significantly reduced, which is confirmed by the photocatalytic properties of the nanocomposite, which ultimately led to a reduction in the concentration of dyes used.

    Keywords: Nanocomposite, Zinc sulfide, Core-shell structure, Nickel ferrite
  • Sima Rastegar *, Alireza Rastkar Ebrahimzadeh, Jaber Jahanbin Sardroodi _ Pages 92-107
    In this paper, the structural, electronic, optical, and photocatalytic properties of MXene monolayers are studied. MXenes are a new class of two-dimensional (2D) transition metal carbides and nitrides with the chemical formula Mn+1Xn (M = Sc, Ti, V, Cr, Zr, Nb, Mo, Hf, Ta; X = C, N; n = 1–3) that etching MAX phases have recently synthesized. We study Hf2CO2 and Zr2CO2 nanostructures, comparing them with the GGA-PBE and HSE06 functionals. These calculations were performed using density functional theory (DFT). The unit cell of these structures and their atomic positions are fully optimized. The results show that the lattice constants for two-dimensional nanostructures Hf2CO2 and Zr2CO2 are 3.3592 and 3.3771 angstroms, respectively. The band gap of these nanostructures is of the indirect type. Based on the information obtained, their band gap values with GGA-PBE functional are 0.92 and 0.89 eV, respectively. The results of calculations with HSE06 hybrid functional show that both Hf2CO2 and Zr2CO2 nanostructures are semiconductors with band gaps of 1.75 and 1.72 eV. It can be seen that with an HSE06 hybrid functional, the amount of band gap improves. The real and imaginary parts of the dielectric function have been calculated to investigate the optical properties of these structures. In addition, the studied materials have high absorption in visible and ultraviolet regions. The obtained results show that these nanostructures may apply in designing optoelectronic devices.
    Keywords: structural properties, Electronic properties, Optical Properties, photocatalyst, Density Functional Theory (DFT), Two-Dimensional Nanostructures
  • Gholam Hossein Shahverdizadeh *, Shirin Shakibirad Pages 108-118
    Nano-sized of a new polymeric coordination [Co(H2O)2BDC]n (1), (BDC is benzene 1,4-dicarboxylate or terephthalate) (1:1), was synthesized by sonochemical method. The compound (1) was accomplished in three different concentrations of initial reagents (0.5, 0.25, 0.125M) and three different output power of ultrasonic generator (30, 60, 90W and ultrasonic bath with an output power of 50W). Nano-sized of compound (1) was characterized by scanning electron microscopy (SEM), X-ray powder diffraction (XRD), Fourier transform infrared spectroscopy (FT-IR) and elemental analyses. The thermal stability of nano particles is studied by thermal gravimetric (TGA) and differential thermal analyses (DTA). The influence of various concentrations of initial reagents and power of ultrasound irradiation, on the morphology and size of nano-structured of compound (1), was studied. The compound (1) is then heated to 550o C to obtain Co3O4 nano particles. The nanoparticles of cobalt oxide are characterized by XRD, FT-IR spectroscopy and SEM images. Hirshfeld surface analysis revealed that the interactions O…O (25.7%), O···H (15.8%), C···O interactions (12.0%) and Co···O (9.0%) play the major role in the stability of the crystal structure.
    Keywords: Coordination polymers, Cobalt(II), Sonochemical, Nano structure, Hirshfeld surface analysis
  • MohammadReza Eskandari *, Sayed Ayoub Mirtavousi Pages 119-129

    Plasmonic nanoantennas provides a flexible platform for manipulating the interactions of matter and light at the subwavelength scale, and opens up new avenues for the design of high-performance optical devices. In this paper, we propose a broadband and polarization-independent absorber based on tungsten (W) as a refractory plasmonic metal. This three-layer nanostructure comprises of a thick tungsten film, a thin spacer of SiO2 with high-k dielectric on which a periodic array of tungsten octagram nanoparticles is deposited. The presence of several plasmonic polaritons with low decay rates in the proposed nanostructure provides a wide bandwidth from 250 to 1940 nm with more than 90% absorptivity. The bandwidth can be tailored by altering the thickness of the insulation layer and geometric dimensions of the nanoantennas. The proposed structure benefits from a planar, low profile and small footprint, and its optical characteristic is stable in a wide range of incident angle regardless of the polarization of the incident light. These features make the proposed metasurface a suitable candidate for high-efficiency conversion of solar energy in solar thermophotovoltaic systems.

    Keywords: Plasmonic metasurfaces, Energy Harvesting, Absorber, Solar thermophotovoltaic systems, Optical Properties
  • Mohsen Aletaha Koohbanani, Sayed Ali Ahmadi *, Dadkhoda Ghazanfari, MohammadReza Akhgar Pages 130-137

    Isocarboxazid is an antidepressant used to treat depression, panic attacks, obsessive-compulsive disorder, post-traumatic stress disorder, social anxiety disorder, body dysmorphic disorder, and severe premenstrual syndrome (PMS). In the present work, using the quantum mechanical method of density functional theory and using the base set B3LYP / 6-311 + G (d, p), chemical reactivity properties and adsorption of isocarboxazid on the surface of fullerene C60 molecule (ih) as carriers of the antidepressant drugs was calculated in the gas phase. Among the chemical properties, dipole moment was calculated in the study of solution properties, thermodynamic properties (Gibbs free energy, enthalpy, entropy, and heat capacity) and to detect the reactivity of electronic parameters (σ, µ, ω, χ, η). According to the calculated amounts of HOMO and LUMO energy, isocarboxazid is a stable and reactive compound that acts as a chemically active substance. This chemically active compound has seven active sites that lead to adsorption in the C60 nanocage as a drug carrier. This adsorption helps transport isocarboxazid to biological systems.

    Keywords: DFT, Isocarboxazid, C60, Bucky ball, Reactivity
  • Marjaneh Jafari Fesharaki *, Leila Karimi, Mozhgan Naderi Pages 138-145

    In this study, CaZrO3 nanophosphors with perovskite structure were synthesized by self-combustion method with citric acid as fuel at 350 °C and XRD patterns were performed at different temperatures to evaluate the optimum temperature of single-phase and crystalline CaZrO3 samples. The average size of crystals for the apparent peak (121) was estimated to be 44 nm using Scherer formula. The morphology of the samples using FE-SEM and EDXS indicated the nanometer size of the samples and the formation of desired phases in the sample. The photoluminescence (PL) emission spectrum of a sample under the excitation wavelength of 256 nm has a broad band around 435 nm (visible region) in the blue region of the electromagnetic spectrum. The results of thermoluminescence (TL) analysis also showed that the CaZrO3 sample made by this method shows TL properties even in the absence of impurities. Nanophosphors were irradiated with UV light at 254 nm at different times and its radiative peak was quite visible in the thermoluminescence curve at 204 °C. Also, CaZrO3 nanophosphors were irradiated with X-ray at different times and its thermoluminescence curve included a single peak at 209 °C. The linearity, reproducibility and fading of CaZrO3 were investigated under UV and X-ray irradiation.

    Keywords: Optical Properties, nanophosphor, UV irradiation, X-ray
  • Mojtaba Goodarzi *, K. Hedayati, Ekhlas Savaedi Pages 146-152
    In this study, the active ingredient of nano drug thalidomide was produced using asymmetric synthesis method. Asymmetric synthesis is one of the common methods in the field of nano drug synthesis. The active ingredient of thalidomide nano drug produced was investigated via different analyzes. To prove the synthesis of the produced nano drug, first Energy-dispersive X-ray spectroscopy (EDX) analysis was used. Then, the synthesis of nano drug thalidomide was studied using hydrogen nucleus magnetic resonance spectroscopy (HNMR) and Fourier transform infrared spectroscopy (FTIR). In the next step, a transmission electron microscope (TEM) was used to examine the nanometer structure of the synthesized drug. The nanometer dimensions of the synthesized drug were confirmed using the transmission electron microscope. Finally, in order to evaluate the improvement of the synthesized nano drug with normal drug, the release time of the drug in human stomach conditions was investigated and the release rate of thalidomide over time was evaluated using ultraviolet-visible absorption spectrometer (UV-Vis).
    Keywords: Nano drug, Asymmetric synthesis, Thalidomide, Active Ingredient
  • Mina Rabizadeh, MohamnadHossein Ehsani * Pages 153-162

    This study investigates the effect of changing the thickness of silver as an intermediate layer in SnO2 (100nm) / Ag (t) / SnO2 (100nm) three-layer structures on glass substrate using GLAD (glancing angle deposition) technique and DC/RF Magnetron sputtering method. Optical, electrical and thermal properties of the samples were studied. The results showed that SnO2 / Ag / SnO2 three-layer structures have the necessary conditions for use as thermal insulation coatings and energy storage on building windows. Considering the thickness of 30 nm for silver and 100 nm for SnO2, the values ​​of Emissivity, U-Value and G-Value are minimal and equal to 0.07, (W / m2.k) 1.44 and 0.481, respectively. As a result, heat transfer from the environment and sunlight from this coating is minimized. Also, the rate of passage in the visible area for thicknesses of 25 and 30 nm is maximum and equal to 71.18 and 62.3%, respectively.

    Keywords: SnO2, Ag, SnO2 trilayer structure, magnetron sputtering, low emission structure
  • Somayeh Naseripourtakallo, Mahmoud Jafari * Pages 163-170

    In the present research, the structural and electronic properties of SnO2 nanolayer have been investigated using Quantum ESPRESSO integrated suite based on density-functional theory using ultrasoft pseudopotential approach and the generalized-gradient approximation. The pure structure of this slab model of SnO2 is semiconductor. The aim of this research is to investigate the effect of the impurities Pt, Sb, Ti, Cu, and Fe (in the magnetic part) on the aforementioned properties of SnO2 nanolayer. Examining the related bond lengths, band structures and density of states indicate that adding Pt, Sb, Ti, and Cu impurities enhances the conductivity of SnO2 nanolayer; adding Fe impurity also induces magnetic properties to the nanolayer.

    Keywords: Tin dioxide nanolayer, Effect of impurity, Electronic, structural properties